Over TimLC

TimLC (Amsterdam, 1974) is al van jongs af aan gefascineerd door muziek en dan met name het maken daarvan. Al op jonge leeftijd bouwde hij zijn speelgoed bank om tot drumstel, sloeg hij urenlang op een xylofoontje en speelde hij stiekem op de elektrische gitaar van zijn broer.

Hoewel het drummen hem aanvankelijk het meest aantrok, kwam de echte klik met de gitaar toen hij elf jaar oud was. Waar zo'n schoolmusical al niet goed voor is.

Van daaruit bleef hij zich ontwikkelen. Voornamelijk door urenlang, met z'n oren tegen de boxen, nauwgezet naar de platen van zijn ouders en broer te luisteren. En met die ontwikkeling bleef ook het aantal instrumenten groeien. De trompet bij de fanfare, het orgel van de buurvrouw, het keyboard dat er vervolgens moest komen, en van daaruit naar de basgitaar, of liever gezegd: Alles waar snaren op zitten.

Met het spelen van muziek ontstond ook de drang naar het maken van eigen liedjes. Voor zichzelf op de spreekwoordelijke zolderkamer. En na veel omzwervingen brengt ons dat bij de opleiding tot sound engineer en music producer. Die liedjes moeten immer ook goed worden vastgelegd.

Vanuit zijn eigen studio werkt TimLC gestaag het uitbrengen van eigen muziek, maar houdt hij zich ook bezig met het arrangeren voor anderen, het mixen en masteren van muziekproducties en het produceren van tracks voor anderen. Van songwriting tot eindresultaat dus, met alles daar tussenin.